Performante

diploma 7

 

diploma 2

Diploma Alina

Tribuna

Bazar cu rezultat: 2.300 de lei din ornamente de Paşti

Ana Maria MĂTUŞOIU         09.04.2015 22:44

385 vizualizari         0 comentarii

bazar

Zile întregi, 120 de prichindei de doar 3 şi 4 ani au muncit cot la cot cu părinţii sau cu profesorii pentru a pregăti un bazar cu peste 500 de ornamente de Paşti. Ouă pictate, tablouri, coşuleţe împletite şi fel de fel de ornamente au fost expuse la bazarul organizat miercuri, 8 aprilie, la Grădiniţa nr. 28 din Sibiu. Spre bucuria organizatorilor, părinţi şi cadre didactice, aproape toate exponatele au fost vândute.
Bazarul de Paşti este una dintre sutele de acţiuni organizate la Grădiniţa nr. 28 din Sibiu, cu scopul de a stimula creativitatea copiilor, după spusele directoarei. „În fiecare an, grădiniţa noastră organizează astfel de acţiuni, menite să stimuleze creativitatea copiilor, să creeze relaţii optime între grădiniţă şi familia copiilor, să formeze copiilor aptitudini de colaborare şi comunicare, acţiuni care contribuie la creşterea încrederii şi a stimei de sine. De fiecare dată, copiii, părinţii şi colectivul grădiniţei au avut satisfacţia de a contribui la crearea unui ambient plăcut destinat copiilor”, spune Gabriela Lucaciu, directoarea grădiniţei.
La evenimentul de miercuri au fost prezenţi părinţi, bunici, cadre didactice sau pur şi simplu persoane care au vrut să admire şi să cumpere exponatele confecţionate de cei 120 de prichindei. Printre ei se numără şi Andra. Are 3 ani şi jumătate şi este unul dintre preşcolarii care învaţă la Grădiniţa nr. 28 din Sibiu, iar în cele peste 500 de ornamente se distinge şi munca ei: ouă pictate, o coroniţă şi iepuraşi. ”Am fost la atelierul de creaţie şi acolo am lucrat cu colegii”, a spus micuţa.

2.300 de lei strânşi din ornamentele vândute

În total, peste 200 de persoane au trecut miercuri pragul grădiniţei. Cum preţurile au fost accesibile, între 3 şi 25 de lei, ornamentele s-au vândut în proporţie de 70%, lucru care îi bucură nespus pe organizatori. Bazarul a fost organizat la iniţiativa părinţilor şi a profesorilor, cu scopul de a strânge bani cu care să fie reamenajat locul de joacă din curtea grădiniţei. „Vrem să lăsăm ceva în urma noastră la această grădiniţă”, a spus Brânduşa Niculescu, mama unei fetiţe.
Cadrele didactice de la grădiniţă anunţă că, după bazarul de miercuri, s-au strâns 2.300 de lei, sumă care, deşi nu este suficientă pentru reamenajarea completă a locului de joacă, reprezintă un punct de plecare. „Nu sunt suficienţi bani, ne mai trebuie, dar mai avem idei”, a spus Alina Zeicu, profesor învăţământ primar.

 

DIPLOMA SIBIUL RECICLEAZA

Diploma Toamna

Jandarmeria

DIPLOMA VLADIMIR

 

diploma Ricardo

 

diploma 55

 

Tribuna

Şcolile şi grădiniţele spun NU violenţei

de Alexandra CHEŞCU
14 octombrie 2009 23:42
363 vizualizari
A-  A+

Profesori, elevi, copii şi reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene Astra s-au adunat miercuri, 14 octombrie, în foaierul Corpului B al bibliotecii, pentru a participa la ateliere de creaţie şi la o sesiune de comunicări. Toate acestea au fost organizate în cadrul proiectului „NU, violenţei”, care îşi propune să reducă vulnerabilitatea copiilor faţă de violenţă şi abuz, să scadă riscul revictimizării şi al cazurilor de violenţă în familie, şcoală şi comunitate. „Suntem foarte bucuroşi de această întâlnire prin care noi vrem să spunem NU violenţei”, a spus în deschiderea evenimentului Onuc Nemeş-Vintilă, directorul Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu, care consideră că discuţiile privitoare la această problemă şi înţelegerea fenomenului vor duce, în final, la găsirea de soluţii pentru a combate violenţa.
La evenimentul organizat de Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Astra au participat Cornelia Cramarenco, şeful serviciului, Delia Stoicescu, inspector învăţământ special în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Adriana Conea, directorul Centrului Special de Educaţie Incluzivă (CSEI) nr. 2 Sibiu, Gabriela Lucaciu, directorul Gradinitei nr. 28,  Adriana Păcurariu educatoare la aceeaşi instituţie, Lidia Stanca, institutor al Grădiniţei nr. 33, Oana Marţian, de la CSEI, Delia Brătuianu şi Paula Mihalache, bibliotecari ai Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu, conf. univ. dr. Daniel Mara, de la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul ULBS,.
Alături de sesiunea de comunicări în cadrul căreia au fost prezentate mai multe lucrări menite să arunce lumină asupra fenomenului violenţei, evenimentul a cuprins şi un atelier de creaţie. La atelier au participat elevi de la CSEI nr. 2 Sibiu, îndrumaţi de Oana Marţian şi Ioana Guţă, dar şi elevi de la Liceul de Artă Sibiu, îndrumaţi de Gabriela Moldovan.

Tribuna

Micuţii creatori – premiaţi la Biblioteca ASTRA

de
26 martie 2010 23:08
170 vizualizari
A-  A+

Prima ediţie a concursului de creaţie literară şi artă plastică adresat copiilor preşcolari şi celor din învăţământul primar s-a desfăşurat ieri, 25 martie, începând cu ora 10 la Serviciul Carte pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu. Manifestarea a purtat titlul de ”Sfânta Sărbătoare a Învierii – văzută prin ochi de copil” şi s-a desfăşurat pe patru secţiuni: creaţie literară, desene şi felicitări de Paşti, ouă încondeiate, decoraţiuni şi aranjamente. În urma unei selecţii, cele mai bune lucrări au fost expuse la Biblioteca ASTRA, ”lucrările de creaţie literară nu pot fi admirate astăzi deoarece au fost reţinute, cele selecţionate urmând să fie publicate într-un mic volum”, a spus Carmen Voinea, iniţiatoarea proiectului. Duminică, 28 martie, lucrările vor fi expuse şi în curtea Catedralei Mitropolitane, Mitropolia Ardealului şi Asociaţia Femeilor Ortodoxe, reprezentată de Eugenia Păţan, oferind sprijin acestui proiect. La manifestare a fost prezent şi Cătălin Dumitrean, preot consilier, care şi-a exprimat bucuria că ”într-o lume cu indiferenţă faţă de creştinism s-a organizat un concurs pe tema sfintei sărbători a Învierii Domnului”. La rândul său, Inspectorul şcolar Delia Stoicescu, prezentă la manifestare în calitate de invitat şi organizator, a spus: ” Am avut garanţia că acest proiect va avea un ecou pozitiv  în încercarea de a crea un parteneriat între instituţiile educaţionale şi comunitatea locală, având sprijinul Mitropoliei, al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă şi cu nişte parteneri ca Biblioteca ASTRA”. Instituţia este reprezentată în acest proiect de Cornelia Cramarenco, şeful Serviciului Carte pentru Copii si Tineret. Totodată, Grădiniţa nr. 28 şi Grădiniţa nr. 29 şi-au adus contribuţia organizând fiecare câte un scurt program artistic în cadrul festivităţii de premiere.
Au fost oferite cărţi şi diplome copiilor care au realizat cele mai bune lucrări, fişe de parteneriat reprezentanţilor şcolilor participante şi diplome de participare tuturor copiilor implicaţi în proiect.

Tribuna

Cadouri de la copii, pentru copii

01 iunie 2010 22:38
108 vizualizari
A-  A+

Obiecte ornamentale, desene, icoane pe sticlă şi pe lemn, haine şi dulciuri au primit recent copiii mai puţin norocoşi. „În perspectiva Zilei Copilului am mers cu daruri la orfelinate pe proiectul „Sfânta Sărbătoare a Învierii (…) Am vrut să aducem bucuria în sufletele copiilor, iar obiectele au fost realizate de copii”, a spus Cornelia Cramarenco, şeful Serviciului Carte pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii ASTRA. Potrivit Corneliei Cramarenco, proiectul a fost realizat de instituţia sibiană împreună cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1. Sibiu, prin Carmen Voinea şi cu Grădiniţa nr. 28 prin Gabriela Lucaciu. Au primit cadouri copiii de la Complexul de servicii Orlat, Centrul Şcolar nr. 2, de la SOS Satele Copiilor Cisnădie dar şi micuţii aflaţi la Spitalul Clinic de Pediatrie „Luther”Sibiu.

Tribuna

Copiii i–au vizitat pe bunici

de Alexandra CHEŞCU
10 decembrie 2010 00:51

204 vizualizari

A-  A+                                                                                    

Zi de sărbătoare a fost ieri la pe strada George Coşbuc din Sibiu. Pe aici, mai precis la Căminul pentru Persoane Vârstnice nr. 1, au trecut copiii de la Grădiniţa nr. 28 din Sibiu pentru a le aduce bunicilor dulciuri, fructe, ornamente şi mai ales colinde. Scopul vizitei celor mici a fost acela de a sădi mai multă lumină şi bucurie în sufletul vârstnicilor din Casă, mai ales acum, în prag de Crăciun. “Copii au învăţat că în preajma sărbătorilor de iarnă trebuie să fim buni, să dăruim şi să încercăm să aducem zambetul pe chipul celor de lângă noi”, a spus Gabriela Lucaciu, directorul Grădiniţei nr. 28.

Tribuna

Moşul a adus cadouri „Din suflet pentru suflet”

de Alexandra CHEŞCU
19 decembrie 2010 22:11
325 vizualizari
A-  A+

„Din suflet pentru suflet” este evenimentul desfăşurat vineri, 17 decembrie, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Astra. Clubul Kiwanis Sibiu-Edu împreună cu Colegiul Naţional „Octavian Goga” Sibiuşi cu Grădiniţa nr. 28-structura1 au adus lumina sărbătorilor de iarnă mai aproape de cei care s-au aflat timp de o oră în instituţia sibiană.
Colindele şi cadourile au fost elementele care au condimentat atmosfera de sărbătoare, deschisă de vocile solistelor Andreea Babă, Andreea Banciu, Ramona Chirca, Florentina Dumitru, Adelina Iancu, Mădălina Nicolae şi Bianca Oltean. Alături de colindători s-au aflat şi copiii de la Grădiniţa nr. 28 – structura 1, care le-au oferit spectatorilor momentul artistic „În aşteptarea lui Moş Crăciun”. Talentul micuţilor nu a rămas fără ecou, pentru că Moşul şi-a făcut şi el simţită prezenţa. Pe lângă pungile cu dulciuri oferite prichindeilor, el le-a mai adus şapte burse de merit elevilor merituoşi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi de la Colegiul Terezianum, dar şi o diplomă de apreciere grupului vocal de la Colegiul Naţional „Octavian Goga”, coordonat de Ioan Turcu. De cadouri în cărţi s-au bucurat şi două eleve, de la liceele sibiene, câştigătoarele concursului de eseuri „Iordan Chimet”, dar şi un copil bolnav în vârstă de 8 ani, care a primit o sumă de bani oferită de KC Sibiu-Edu şi de Organizaţia Tinerilor din Sibiu.
Evenimentul care l-a adus pe Moş Crăciun împreună cu toate cadourile sale la Biblioteca Astra, s-a încheiat cu un concert de colinde oferit de grupul vocal al Colegiului Naţional „Octavian Goga”.

Tribuna

Minunăţii de la copii

de Maria SPATARIU
mariaspatariu@tribuna.ro
14 aprilie 2011 22:08
400 vizualizari
A-  A+

De cum se apropie Sfintele sărbători pascale, expoziţii, reuniuni şi alte tipuri de evenimente încearcă să ne intro­ducă în atmosfera Paş­tilor. Şi bine fac. Dar parcă nimeni nu reuşeşte mai bine decât copiii, cu a lor puritate şi inocenţă. Dovada am avut-o ieri la Biblioteca Judeţeană ASTRA, acolo unde sute de lucrări realizate de copii din Sibiuau fost expuse preţ de câteva ore. Lucrările au fost mai toate participante la concursul „Sfânta sărbătoare a Învierii văzută prin ochi de copil”, organizat de Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclu­zivă nr. 1 din Sibiu, şi Biblio­teca Judeţeană ASTRA.
Felicitări, ouă colorate, iepuraşi din hârtie, decora­ţiuni pe scoarţă, decoraţiuni din ghips, icoane pe sticlă şi pe piatră, coşuleţe decorative – toate realizate de mâini mi­cuţe, dar dibace, au putut fi cumpărate la preţuri modice. Şi dacă aţi ratat expoziţia cu vânzare de ieri, să ştiţi că puteţi achiziţiona lucrările copiilor de la Biserica de pe strada Ştefan cel Mare din Sibiu, duminică, în ziua de Florii. „A fost cea de-a doua ediţie a concursului şi cre­dem că a fost mai reuşită decât prima: am primit peste 600 de lucrări de la 120 de cadre didactice din judeţul Sibiu, iar calitativ, lucrările au fost mai bune decât anul trecut. Le mulţumim pentru implicare partenerilor noştri: Grădiniţele nr. 28 şi nr. 29 din Sibiu, Asociaţia Femeilor Ortodoxe, Inspectoratul Şco­lar Judeţean Sibiu şi Arhie­piscopia Ortodoxă Sibiu. De asemenea, le mulţumim prof. Anca Bruda şi Bianca Raduly care au donat peste o sută de lucrări pentru a fi vândute în cadrul expoziţiei noastre”, spune Carmen Voinea, iniţia­tor al acestui proiect.
Banii obţinuţi din vânzarea creaţiilor celor mici sunt destinaţi achiziţionării de alimente şi rechizite pentru copiii proveniţi din familii defavorizate.

Tribuna

Şcolile şi grădiniţele „se gătesc” pentru începerea noului an

de Sorana MAIER
09 septembrie 2011 08:21
418 vizualizari
A-  A+  tipareste  yahoo  mail

Un exemplu de cum ar trebui să arate o grădiniţă la modul ideal este Grădiniţa nr. 28 (foto) din Aleea Filo­zofilor, amenajată începând din vara trecută şi până acum în fostele ateliere ale Colegiului Textil.
Cu geamuri şi uşi noi şi exte­riorul complet refăcut, clădi­rea reflectă pe dinafară exact ceea ce este şi la interior – un sediu nou cu toate dotările de care are nevoie o grădiniţă. Fie­care sală de clasă are baia proprie, are propria încăpere pentru material didactic, zugră­velile sunt colo­rate, mochetele frumos dese­nate, iar mobilierul nou. Gră­diniţa are sală de mese, bucătărie cu încăperi separate pentru diferitele procese de pre­lucrare a hranei, grupuri sanitare şi încă­pere pentru îngrijitoare, iar la etajul clădirii se mai lu­crează la amenajări şi probabil ele vor mai dura câteva zile după începerea noului an.

Tribuna

Grădiniţa nr. 28 – colind pentru Primăria Sibiu

20 decembrie 2011 21:48
344 vizualizari
A-  A+

Angajaţii Primăriei Sibiu s-au bucurat ieri de colindători. Vestea Naşterii Mântuitorului le-a fost adusă de copiii de la Grădiniţa nr. 28 din Sibiu, conduşi de profesoarele Anca Baca şi Corina Dăncilă. Gazdele, care au fost încân­tate de programul  ce a cu­prins colinde şi obiceiuri de Crăciun, le-au oferit micilor conlindători dulciuri şi alte bunătăţi. ”Am dorit să adu­cem colaboratorilor noştri, o scânteie din farmecul Cră­ciunului, în aceste zile pline de magie ”, a spus directorul grădiniţei, Gabriela Lucaciu..

Tribuna

Încep înscrierile la grădiniţă

de Sorana MAIER
21 martie 2012 22:21
820 vizualizari
A-  A+

2012_03_21_0_1_incep-inscrierile-la-gradinita_54114

Până la finalul lunii, se pot reînscrie la grădiniţă copiii care deja sunt înscrişi în învăţământul preşcolar, iar de la 1 aprilie, până în 30 aprilie se fac înscrieri pentru copiii care acum intră în grupa mică sau pentru cei nou–veniţi într–o grădiniţă.
Teoretic, numărul locurilor la grădiniţe ar trebui să crească în anul şcolar 2012 – 2013, odată cu transformarea grupei pregătitoare în clasa 0 şi trecerea ei la şcoală.
Deşi mai sunt luni bune până în viitorul an şcolar, părinţii copiilor care deja sunt la grădiniţe, în grupa mică sau cea mijlocie, pot opta acum pentru varianta ca cei mici să rămână, şi în anul şcolar 2012 – 2013, în aceeaşi unitate de învăţământ preşcolar pe care o frecventează în prezent. Oficial, în grădiniţe a început perioada de reînscrieri, iar la aviziere sunt afişate calendarul de înscrieri şi documentele pe care părinţii trebuie să le anexeze la dosar. „Până în data de 31 martie este perioada în care se fac reînscrierile, iar din data de 1 aprilie şi până în 30 aprilie se va desfăşura înscrierea pro­priu-zisă a copiilor la gră­diniţe. Noi am afişat aceste date la avizier şi pe site-ul instituţiei noastre, iar părinţii copiilor care frecventează grădiniţa noastră au început să depună cererile de reîn­scriere”, spune Ga­briela Lu­ca­ciu, directorul Grădiniţei nr. 28 din Sibiu. Unele grădiniţe au „furat” însă startul şi deja primesc cererile pentru înscrierile în grupa mică, deşi pe­rioada va începe oficial doar în data de 1 aprilie. Vârsta, fraţii sau surorile înscrişi la aceeaşi grădiniţă, domiciliul în preajma grădi­niţei, locul de muncă al pă­rinţilor în apropiere sau pă­rinţii care lucrează în învăţă­mânt sunt criteriile de selec­ţie la înscrierea copiilor. Clasa 0 face loc de grupa mică de tot Odată cu trecerea grupei pre­gătitoare la clasa 0 şi impli­cit la şcoală, se creează mai multe locuri în grădiniţe, mo­tiv pentru care Ministerul Edu­caţiei lasă la latitudinea uni­tăţilor de învăţământ crea­rea unor grupe pentru copii între 2 şi 3 ani, copii care de re­gulă merg la creşă. „Având în vedere preve­de­rile legii privind posibilitatea de a organiza educaţia ante­pre­şcolară în grădiniţe, uni­tăţile de învăţământ preşcolar vor putea înscrie şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani, la solicitarea scrisă a părinţilor acestora şi în limita locurilor disponibile”, se arată într-o notă a ministerului. Prioritate au însă copiii de 5 ani, care trebuie înscrişi în grupa mare, apoi copiii de 4 ani, în grupa mijlocie, şi co­piii de 3 ani, în grupa mică. .

Tribuna

Copiii de grădiniţă au urat „La Mulţi Ani, România!”

03 decembrie 2012 23:54
405 vizualizari
A-  A+

2012_12_03_0_2_copiii-de-gradinita-au-urat-la-multi-ani-romania_74967

Copiii de la Grădiniţa nr. 28 din Sibiu au spus: „La Mulţi Ani, România!”, printr-un program artistic susţinut la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. „Impresionaţi de prestaţia micilor artişti, inspectorul general, Ştefan Firu, şi inspectorul general adjunct, Christine Manta Klemens, i-au felicitat, le-au dăruit dulciuri, cărţi şi au urat împreună cu cei mici: La Mulţi Ani, România!”, a spus Gabriela Lucaciu, directorul grădiniţei..

Tribuna

Participanţi din patru ţări la „Iarna de vis”

de Alexandra CHEŞCU
17 decembrie 2012 23:53
176 vizualizari
A-  A+

2012_12_17_0_2_participanti-din-patru-tari-la-iarna-de-vis_93604

Biblioteca Judeţeană ASTRA s-a transformat recent în punctul de întâlnire a unor ţări precum Germania, Portugalia, Letonia şi România. Biblioteca sibiană i-a adunat la un loc pe participanţii la Simpozionul Internaţional ”Iarna de vis”, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA, Casa Corpului Didactic şi Grădiniţa nr. 28  Sibiu. „Scopul acestei manifest[ri a fost păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor din perioada sărbătorilor de iarnă, oferind dascălilor, copiilor şi comunităţii, oportunitatea de a-ţi împărt[şi cunoştinte, experienţe şi creativitate”, ne-a declarat Gabriela Lucaciu, coordonatorul acestei manifestari.
”Iarna de vis” a fost organizată pe două secţiuni: – comunicări ştiinţifice, la care au participat 90 de lucrări din toate zonele ţării, Germania, Portugalia şi Letonia şi secţiunea dedicată unei expoziţii care a cuprins 500 de lucrări create de şcolari şi preşcolari.
Potrivit Gabrielei Lucaciu, fondurile obţinute din vânzarea obiectelor de decor, realizate de copii, vor fi folosite pentru organizarea unei acţiuni umanitare, la Spitalul de Pediatrie ”Luther” Sibiu..

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: